Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Служба зайнятості для потреб клієнтів.

 

Головні завдання служби зайнятості – працевлаштування громадян, у тому числі учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, підбір персоналу на подані роботодавцями вакансії, координація роботи соціальних партнерів у вирішенні проблем таких громадян. Налагоджено тісну співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування в питаннях організації оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасово характеру.

Для підвищення конкурентоспроможності незайнятого населення пропонується отримання нової спеціальності або підвищення кваліфікації. Безробітні мають можливість оволодіти однією з професій, які користуються попитом у роботодавців. Для цього регулярно проводяться семінари для безробітних з техніки самостійного пошуку роботи, перегляди відеоматеріалів та розповсюджуються інформаційні буклети. Стає дійсно приємно від того, що хтось із колишніх безробітних розпочав власну справу чи знайшов роботу до душі, змінив власну долю. Для цього і працює колектив Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ.

Впродовж 2020 року, у зв‘язку з запровадження карантину,  у роботі філії відбулися значні зміни. Прийом клієнтів та надання послуг проводилися дистанційно, впроваджено сучасні технології надання послуг населенню та роботодавцям: вебінари, онлайн конференції, онлайн співбесіди, онлайн навчання.

Від початку 2021 року директор Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ Світлана Тисянчин провела ряд зустрічей з представниками новостворених територіальних громад, організацій, установ та підприємств.

Зокрема, 04 лютого в приміщенні Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ відбулася робоча зустріч із роботодавцем Саболчі Ольгою Михайлівною. Під час зустрічі було обговорили поточні та перспективні потреби в кадрах та можливості служби зайнятості у підборі персоналу. Фахівці філії проінформували про стан, основні тенденції та процеси на локальному ринку праці, ознайомили з професійно-кваліфікаційним складом безробітних та презентувала послуги служби зайнятості, в тому числі з використанням новітніх технологій.

08 лютого 2021  року в приміщенні Великоберезнянської районної філії  для безробітних та шукачів роботи проведена презентація роботодавця ФОП Поляк Т.В. Це новий роботодавець, якому необхідно терміново укомплектувати кадри. Роботодавець  розповіла  учасникам заходу про можливість працевлаштування на відкриті посади, а також,  про діяльність, перспективи розвитку, умови праці, рівень заробітної плати, соціальні гарантії та вимоги щодо працівників

24 лютого 2021 року у рамках подальшої ефективної співпраці з новоствореними громадами відбулася робоча зустріч Ставненської ОТГ Мандрик І.І.

Під час зустрічі обговорено ряд важливих питань, зокрема організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, проведення спільних зустрічей з підприємцями та роботодавцями, що здійснюють свою діяльність на території громади, можливість професійного навчання на замовлення роботодавців, надання інформаційно-консультаційних послуг служби зайнятості, створення нових робочих місць та розроблення програм розвитку територіальної громади.

У результаті зустрічі обговорено питання подальшої співпраці та  спільних дій у сфері сприяння зайнятості населення та вирішення питань розвитку громади.

26 лютого 2021року на базі Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ проведено Засідання клубу «Шлях до життєвого успіху» на тему : «Перспективи розвитку підприємництва в регіоні».

Розпочала захід директор районної філії С. Тисянчин, яка розповіла присутнім про основи започаткування власної справи, ознайомила із основними аспектами, які потрібно врахувати у плануванні підприємництва.

На захід було запрошено державного реєстратора О. Мешко, яка ознайомила учасників з переліком документів, які необхідні для реєстрації нового підприємства як майбутнього платника податків та суб’єкта ведення господарської діяльності.

03.03.2021 року відбулася робоча зустріч директора Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ С.Тисянчин з інструктором відділення рекрутингу та комплектування Великоберезнянського РТЦКтаСП сержантом Ю.Петруньом. Було обговорено питання працевлаштування молоді до ЗСУ за контрактом та про загальні тенденції формування української контрактної армії та перспективи цього процесу.

Результатом вищенаведених  зустрічей та активних заходів служби зайнятості є історія успішного працевлаштування безробітної у сфері торгівлі. До служби зайнятості за допомогою з пошуку постійної роботи пані Іванна звернулась у квітні 2020 року.   До цього моменту особі вдавалось самій забезпечувати себе роботою як приватному підприємцю. Та, у зв’язку із запровадженням карантину, попит на продукцію, яку виробляла пані Іванна, а це виробництво різного виду кулінарних виробів, впав. 

Безробітна відвідувала всі заходи, які прописані та узгоджені безробітним та кар’єрним радником у індивідуальному плані працевлаштування. На яких з’ясувалось, що особа має досить високий досвід та рівень вмотивованості до праці. За освітою обліковець, має досвід  роботи у сфері з обслуговування клієнтів,   має організаторські здібності, легко комунікує з людьми. З поміж запропонованого переліку вакансій, безробітна зупинила свій вибір на вакансії касир залу у супермаркеті.

Успішно працевлаштувавшись, за допомогою служби зайнятості, пані Іванна задоволена вибором та новою роботою.

Користуючись нагодою, директор Великоберезнянської районної філії Закарпатського ОЦЗ вітає жінок Великоберезнянщини з Міжнародним жіночим днем, зичить Всім добра, здоров‘я та достатку, нехай початок весни принесе Вам радість і удачу, надію на краще, мир і спокій у Ваших оселях і серцях, а жіноча чарівність ніколи не покидає Вас!