Фото без опису

 

   В п’ятницю, 19 березня 2021 року селищний голова Богдан Кирлик провів нараду за участю начальника відділу освіти, культури, сім"ї, молоді, спорту та соціального захисту селищної ради Ромочуської-Караван І.І., начальника відділу фінансів селищної ради Микитич Н.М., директора Великоберезнянської дитячої школи мистецтв Великоберезнянської селищної ради Микитич О.Л. та інших запрошених осіб.

  Розглянуто питання про утримання закладів та установ Великоберезнянської територіальної громади, що надають гарантовані державою публічні послуги іншим територіальним громадам.

  До Великоберезнянської селищної ради надійшло доручення голови Закарпатської обласної державної адміністрації 17.03.2021  №02-05/12 згідно якого, для забезпечення надання гарантованих державою публічних послуг установами та закладами, які розташовані на території однієї громади та надають послуги жителям інших громад, відповідно до статей 93 та 101 Бюджетного кодексу України, на договірних засадах потрібно забезпечити передавання  міжбюджетних трансфертів бюджетам територіальних громад, на території яких розташовані такі заклади. Богдан Юрійович зауважив присутнім, що для виконання цього пункту доручення потрібно щоб сусідні територіальні громади компенсували витрати на утримання працівників таких закладів нашій громаді. Утримання цих працівників є спільною проблемою для всіх територіальних громад колишнього Великоберезнянського району по причині, що вони надають їм ряд освітніх, спортивних та мистецьких послуг.

   За підсумками наради вирішено надіслати листи до територіальних громад про співфінансування цих закладів.

 

Фото без описуФото без опису