Фото без опису

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 19.03.2021 р. №207 „Про проведення заходів з охорони біоресурсів на період весняно – літнього нересту риби” у березні - травні 2021 року оголошено про проведення місячника охорони нересту риби та відтворення інших водних біоресурсів.         

У даний період правоохоронними та контролюючими органами посилюється боротьба з браконьєрством, організовуються спільні рейди для забезпечення належного контролю за дотриманням законодавства про охорону водних біоресурсів у нерестовий період.

Згідно чинного законодавства у період масового розмноження риб, з 1 квітня по 15 червня 2021 року встановлено відповідні обмеження. У даний період призупиняється здійснення діяльності, що може призвести до забруднення водойм, іншого негативного впливу на середовище існування, міграції та нересту риби. Також встановлюються обмеження під час проведення господарської діяльності на рибогосподарських водоймах, у їх руслах та прибережній смузі.

Прохання до жителів громади – дотримуйтеся встановлених законом обмежень та бережіть природу.