Фото без опису

   Вчора відбулося позапланове засідання комісії ТЕБ та НС Великоберезнянської селищної ради на якому було розглянуто питання ,,Про запровадження додаткових заходів, щодо недопущення розповсюдження короновірусної хвороби COVID-19 та гострих респіраторних захворювань серед жителів Великоберезнянської громади"

Комісія вирішила:

1. Інформацію виступаючих взяти до відома.

 

2. Призупинити навчально-виховний процес та перевести на дистанційну форму навчання учнів початкової ланки Великоберезнянського ліцею «Ерудит» та Дошкільного навчального закладу №1 «Веснянка» смт Великий Березний.

Термін – до 26.04.2021р.

 

3. Відновлення навчального  процесу у цих закладах освіти   здійснювати  виключно після періоду самоізоляції на основі медичних висновків сімейних лікарів.

Термін: до 26.04.2021

                                                                    

4. Керівникам навчальних закладів Великоберезнянської громади:

4.1. Організувати навчальний процес із дотриманням всіх епідеміологічних норм та санітарних правил (використання засобів індивідуального захисту та дотримання дистанцій).

4.2. Запровадити посилений  протиепідемічний  та дезінфекційний режим  у навчальних закладах, регулярно проводити  вологе прибирання із   застосуванням  дезінфекційних  засобів.

4.3. Регулярно проводити температурний скринінг та не допускати до навчального процесу учнів (вихованців) та персонал з підвищеною температурою та ознаками ГРВІ.

Термін:  до стабілізації епідситуації

 

 5. Керівникам підприємств, установ та організацій на території громади:

5.1.  Не допускати до роботи    осіб  з проявами  респіраторних захворювань,   та  підвищеною температурою. В разі виявлення таких? негайно  направляти їх до   сімейних    лікарів  для проведення тестування,  уточнення  діагнозу та лікування.                                                                         

                                                                     Термін:  до стабілізації епідситуації

                                                                

5.2. Заборонити доступ у приміщення  відвідувачів з ознаками захворювання.                                                                        

Працівникам використовувати засоби індивідуального захисту. Прийом громадян здійснювати   виключно за  наявності вдягнутого респіратора або захисної маски.

                                                                    Термін:  до стабілізації  епідситуації   

 

6. Масові заходи на території громади  проводити виключно за участю не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території.

7. Керівникам торгівельних закладів, дирекції КП «Ринок»:

7.1.  Здійснювати діяльність  виключно при одночасному  перебуванні відвідувачів з розрахунку не більше однієї особи на  20 квадратних метрів площі.

7.2.  Забезпечити допуск до роботи працівників, виключно за наявності вдягнутого респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно та проходження температурного скринінгу.

7.3. Забезпечити на вході до торгових об’єктів та ринку інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19. Організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками. 

7.4. Організувати обмеження контакту між працівниками та відвідувачами закладу, контролювати дотримання соціального дистанціювання (1,5 метри).

7.5. Допускати  відвідувачів лише у засобах індивідуального захисту, респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно (які покривають ніс та рот).

7.6. Забезпечити постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та про профілактику коронавірусної хвороби COVID-19.          

Термін:  до стабілізації  епідситуації  

 

8. Керівникам суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів на території громади:

8.1. Здійснювати діяльність виключно при одночасному перебуванні відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 15 квадратних метрів площі зали обслуговування (до 500 кв.м.), 30 квадратних метрів площі зали обслуговування (більше 500 кв.м.).

8.2 Забезпечити обмеження контакту між працівниками та відвідувачами шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри).

8.3. Допускати відвідувачів та забезпечити перебування у закладах лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі виготовленій самостійно).

Термін:  до стабілізації  епідситуації

 

9. Керівникам закладів громадського харчування заборонити розміщення відвідувачів із наповненістю залів більше ніж на 60 відсотків.

Термін:  до стабілізації  епідситуації

 

10. Робочій групі з реагування на надзвичайну ситуацію здійснювати періодичний контроль за дотриманням самоізоляції інфікованих осіб на території громади.

Термін:  до стабілізації  епідситуації

 

11.Перечинській  міжрайонній філії  ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснювати постійний моніторинг епідситуації на території громади,  у  випадку погіршення ситуації або нових випадків інфікування у закладах освіти терміново повідомляти комісію.

Фото без опису

Фото без опису