Фото без опису

Розпорядженням селищного голови від 13.05.2021 року №98 створена робоча група з вивчення питання оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Великоберезнянської селищної ради. Одним із пунктів розпорядження є вивчення пропозиції щодо оптимізації освітньої мережі, враховуючи інфраструктуру сіл, що входять до територіальної громади, кількість дітей, забезпечення освітнього процесу відповідно до вимог Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту».

На засіданнях робочої групи окремим пунктом надані рекомендації органу управління та керівникам закладів освіти Великоберезнянської територіальної громади, проаналізувати мережу класів, щільність їх наповнення та за результатами аналізу, прийняти відповідні управлінські рішення.

Так, 08 липня 2021 року у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та соціального захисту населення відбулася робоча нарада за результатами проведеного моніторингу, за участю директора Великоберезнянського ліцею Великоберезнянської селищної ради та завідувачів закладів у яких здійснюється індивідуальне навчання.

Начальник відділу наголосила, що відповідно до п.1 статті Бюджетного кодексу України керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки в межах фонду, затвердженого в кошторисах видатків. Коштами освітньої субвенції забезпечується у повному обсязі оплата праці оптимальної чисельності працівників за максимально ефективної мережі класів та закладів. Отже необхідно переглянути мережу класів у закладах-філіях. Для приведення у відповідність до наповнюваності учнів у класах запропоновано провести процедуру об’єднання класів відповідно до  наказу МОН України від 05.08.2016 року №944 «Про затвердження Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи у філії опорного закладу» та наказу МОН України від 01 липня 2021 року №588 «Про внесення змін до наказу МОНУ від 05.08 2016 року №944». Розглянута пропозиція начальника відділу щодо створення об’єднаних класів по кожному закладу-філії окремо.  Таку пропозицію  підтримано директором Великоберезнянського ліцею. За результатом створення таких класів-комплектів ми отримаємо замість 11 класів в яких проводиться  індивідуальне навчання 7 повноцінних класів з наповнюваністю 7-8 учнів.

Оскільки створення класів-комплектів веде до зменшення кількості навчальних годин,  а це тягне за собою зменшення штатних одиниць, розглянуто і  запропоновано два  шляхи вирішення у правовому полі цього питання. 

Завідувачі філіями до 20.08.2021 року мають надати директору Великоберезнянського ліцею відповідні розрахунки та напрацювання, які будуть враховані при розробленні штатних розписів та відповідно- тарифікаційних навантажень.

Наголошено про необхідність беззаперечного дотримання вимог законодавства при процедурі приведення кількості штатних одиниць у відповідність до контингенту.Фото без опису