За ініціативи громадської організації Агенство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» відбувся Veloforum 2021 в м. Ужгороді, що проходив з 17 по 19 вересня 2021 року.

   Veloforum – це єдина конференція в Україні на перетині транспортної політики, сталого місцевого розвитку і громадянського суспільства. Цього року подія проходила під гаслом «Велотуризм – запорука сталого розвитку територій». Протягом трьох днів в Ужгороді транслювались онлайн лекції, презентації досліджень, дискусії, воркшопи за участю понад 50 експертів та експерток з України та світу.

   На конференції йшла мова про кращі практики велотуризму в Україні та за кордоном, актуальний досвід українських міст у розвитку велосипедної інфраструктури, новини національного законодавства про велотранспорт і сучасні рішення для розвитку сталої мобільності.

   В цьому заході взяли участь представники інституцій місцевої влади, містопланування та транспортної інфраструктури, бізнесу, громадського сектору та студентства з усієї України.

   Veloforum 2021 відбувся  як частина транскордонного проєкту «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території». Проєкт реалізується Центром соціальних та ділових ініціатив (Яремче), Агентством сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» (Ужгород) у партнерстві з Пряшівською Велосипедною Групою Костітряс (Словаччина) та співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна.

Виступ селищного голови Богдана Кирлика