Фото без опису

     3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав осіб з обмеженими можливостями і їх участі в житті суспільства.

  Міжнародний день людей з обмеженими можливостями – це добра нагода переосмислити і оцінити, що вже зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і що ще треба зробити для покращення умов життя людям з інвалідністю, щоб ніхто з них не почувався забутими та полишеними наодинці зі своїми проблемами. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добре.

    Інвалідність − це не вирок. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєлюбними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

  Тож у цей день людям з обмеженими можливостями бажаємо бадьорості духу та міцного здоров'я, надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільшої душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.