Фото без опису

Військово-цивільна складова територіальної оборони включає добровольчі формування територіальних громад, які залучаються до територіальної оборони.

Діяльність добровольчих формувань територіальних громад здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України за територіальним принципом. 

 

Великоберезнянська селищна рада, запрошує патріотично налаштованих жителів громади організуватися  для утворення добровольчого формування,  що функціонуватиме у межах території громади.

 

Добровольче формування утворюється зборами ініціативної групи жителів територіальної громади у присутності командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил та уповноважених представників органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади.

Членом добровольчого формування може бути громадянин України віком від 18 років, який проживає на території громади, де діє добровольче формування. Особа не може бути членом добровольчого формування у період проходження військової служби або служби у військовому резерві Збройних Сил чи інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, служби в правоохоронних органах.

 

З питань  утворення добровольчого формування звертайтеся до виконавчого комітету селищної ради.