02.03.2023 року  спільно з відділом освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту населення селищної ради, служби у справах дітей селищної ради, працівником ювенельної превенції ВП № 2 Ужгородського РУП ГУНП  в Закарпатській області було проведено нараду стосовно нового агресивного руху серед молоді, прихильників аніме, що влаштовують бійки.

На сьогоднішній день Україною шириться субкультура з росії ПВК «Редан», учасники якої вдягаються у чорний одяг та влаштовують масові бійки в громадських місцях.

Наприкінці лютого місяця поточного року поліція попередила такі дії агресивних підлітків у більшості українських містах.

За дуже короткий час існування ПВК «Редан» рух встиг дістатися України, сутички фіксували у декількох містах нашої країни. Учасників субкультури вже помітили у Харкові, Києві, на Закарпатті, в Івано-Франківську, Одесі, Вінниці, Львові, Дніпрі та Полтаві.

Підлітки називають себе «Павуками», носять одяг із цією твариною та вважають одним зі своїх символів цифру 4, позаяк у японській мові вона співзвучна зі словом «смерть».

Ця субкультура не є першою і точно не буде останньою. Підлітки час від часу стають учасниками різних груп, таких “Скінхеди, “Емо” чи “Оффники”. Це регулярне соціологічне явище. Зазвичай учасниками різних субкультур стають діти із  не дуже благополучних сімей. Варто пам’ятати, що субкультура це не причина, а наслідок психологічних проблем у підлітків. Дитина яка росте у любові і порозумінні, де батьки це друзі, наврядчи стане учасником якогось агресивного руху.

В ході обговорення даного питання було прийняте рішення про проведення в найкоротший термін зборів між вчителями шкіл, гімназій, ліцеїв з подальшим обговоренням даного питання на батьківських зборах з батьками усіх класів.

З метою недопущення таких випадків агресії на території ТГ працівниками поліції будуть проводитись посилене патрулювання території ТГ, вулиць, доріг з 20.00 год. вечора  до 7.00 год. ранку з метою виявлення скупчень, перебування у вечірній час підлітків на вулиці. У разі виявлення таких підлітків їх буде доставлено у відділок поліції, а на батьків будуть складені адмін протоколи.