Фото без опису

               02 лютого 2024 року у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді,спорту та соціального захисту населення відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти Великоберезнянської селищної ради, на якій обговорювалося ряд важливих питань.

               Мова йшла про організацію ліцензування освітньої діяльності у сфері дошкільної, загальної середньої освіти відповідно до законодавства. Станом на 02 лютого всі заклади дошкільної освіти  територіальної громади, ліцей „Ерудит” отримали ліцензію на провадження освітньої діяльності. Великоберезнянський ліцей в процесі підготовки документів для отримання ліцензії.

               Одне із питань, розглянутих на нараді, – підготовка до літнього оздоровлення та відпочинку учнів закладів загальної середньої освіти, відновлення роботи  таборів з денним перебуванням.

               Також на нараді йшлося про  перегляд та поновлення Антикорупційної програми в закладах освіти.

               Особливу увагу було приділено впровадженню президентського проєкту „Пліч-о-пліч  всеукраїнські шкільні ліги”.  Про початок учнівських змагань у закладах освіти Великоберезнянської селищної територіальної громади повідомила начальник відділу Іванна Ромосчуська-Краван. Учасники змагань воборюватимуть першість у таких видах змагань, як: баскетбол, волейбол, футзал.  Протягом січня було проведено шкільні змагання, в лютому-березні відбудуться на рівні громади, в квітні-травні -  району та області. На фінальному етапі визначать переможців серед регіонів.  Зареєструвати свою учнівську команду в президентському проєкті “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги” можна було до 1 лютого 2024 року. Великоберезнянський ліцей та ліцей „Ерудит” успішно пройшли реєстрацію.

          Серед інших обговорено питання щодо епідеміологічної ситуації, що склалася станом на 2 лютого, збільшення захворюваності серед дітей шкільного віку. Наголошено на необхідності посилення контролю за відвідуваністю учнів у закладах освіти. У разі відсутності більше ніж 50 % здобувачів освіти у заклади рекомендовано переходити на дистанційну форму роботи.