28 липня відбулося засідання Конкурсної ради Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад 2020 від Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна», де було визначено 39 проєктів-переможців загальною вартістю понад 10 мільйонів гривень (в тому числі 7 147 318,48 гривень гранту).

Можливість втілити свої ідеї отримали 12 проєктів з Львівської, 12 із Закарпатської, 13 з Івано-Франківської та 2 із Чернівецької областей. За пріоритетами розподіл наступний:
- збереження і популяризація історико-культурної спадщини – 16
- збереження і популяризація природної спадщини – 6
- подолання наслідків COVID 19 для закладів охорони здоров'я та суб'єктів підприємництва – 5
- безпека громад Карпатського регіону – 8
- розвиток спорту в гірських громадах – 4.

Щиро вітаємо переможців, бажаємо успіху з реалізацією проєктів! Тим, хто не потрапив до переліку щасливців, бажаємо не відмовлятися від своєї ідеї, допрацьовувати її та пробувати сили наступного разу!

А вже наступного тижня будуть визначені переможці третього конкурсного набору, який відбувається рамках проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що спільно реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями.

Львівська обласна рада
Закарпатська обласна рада
Івано-Франківська обласна рада
Чернівецька обласна рада

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису