В Україні щороку зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом із цим збільшується кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі — зокрема, онлайн-грумінгу та вимагання. Налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають у дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим, вимагають більш відверті матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі. Згідно опитувань, кожна третя дитина готова піти на зустріч зі знайомим із цифрового простору, і лише 15% батьків знають що робити, якщо вони чи їхні діти зіткнулися з проблемами в Інтернеті.

Кожні 5 хв Internet Watch Foundation знаходить в Інтернеті фото чи відео сексуального насильства над дитиною (дитяча порнографія). 40% матеріалів містять зображення дітей молодше десяти років. 1/3 повідомлень — це селфі дітей, тобто, їх змушують робити інтимні фото чи відео на камеру. 10-20 EUR — вартість онлайн-трансляції сексуального насильства над дитиною. 46 000 000 зображень сексуального насильства над дітьми зберігаються у базі Європолу. 

З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі пропонуємо ознайомитись з наступними відеороликами.

Для більш детального ознайомлення пропонуємо подивитись матеріали, що знаходиться за посиланням.