Годину за годиною, з 1867 року годинник на греко-католицькому храмі своїм передзвоном рахував миті життя Великого Березного, адже колись за цим годинником жило усе селище.

Але майже 70 років минуло з того часу, як унікальний годинниковий механізм зупинився.

Механічний годинник - яких в Україні збереглося тільки декілька, який є нашою історичною спадщиною, символом селища. Саме тому та для того, щоб зберегти його для наших нащадків, у селищного голови виникла ідея і дуже велике бажання відновити роботу старовинного годинника.

На те, щоб налагодити часомір, реставрувати та виготовити деталі годинникових механізмів, що за століття уже зносилися, відомий мукачівський годинникар Іван Онисько разом зі старими майстрами токарної і ковальської справи витратили майже рік. І ось, напередодні Великодня, у рік свого 150 річного ювілею, годинник , який єднає нас з минулим і продовжить поступ у майбутнє, розпочав новий відлік часу і над селищем залунав годинниковий передзвін, як символ відродження селища, що прагне стати по-європейськи цивілізованим і водночас зберегти свою самобутність. Окрема подяка активістам селища за спонсорську допомогу на оплату робіт по реставрації годинника!

Фото без опису