Вчора (12.03.2020) відбулось позачергове засідання сесії Великоберезнянської селищної ради, яке тривало 4 години. Одним з питань порядку денного було затвердження Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Великоберезнянська районна лікарня Великоберезнянської районної ради Закарпатської області» на 2020 рік. Дане питання ініційоване зверненям директора КНП «Великоберезнянська районна лікарня Великоберезнянської районної ради Закарпатської області» Світлани Іванівни ГОЛОШ, додатком до якого була прикріплена Програма з підписами 10 депутатів Великоберезнянської селищної ради. Своїм голосуванням депутати та голова селищної ради Богдан Кирлик затвердили Програму. Невдовзі від депутатів селищної ради з фракції «Слуга народу» надійшла пропозиція профінансувати Програму в частині закупівлі апарату УЗД на суму 450 тис. грн., питання, яке не піднімалось на жодному з двох засідань бюджетної комісії селищної ради, за підсумками якої було рекомендовано спрямувати залишок коштів спеціального фонду селищного бюджету, що утворився станом на 1 січня 2020 року, в сумі 565 873 грн. на:
- реконструкцію велосипедної доріжки (влаштування освітлення) по вул. Штефаника в смт В.Березний) в сумі 50 тис. грн.;
- капітальний ремонт вул. Рибарська в смт В.Березний в сумі 358 701 грн.
Окрім вище наведеного було заплановане спрямування коштів в сумі 50 тис. грн. на «Іншу діяльність у сфері державного управління», а саме проведення аудиту в КП «Комунал – Сервіс» Великоберезнянської селищної ради.
Незважаючи на аргументований довід селищного голови, про те, що дане питання не на часі, тому що воно не піднімалось на бюджетній комісії, хоча така можливість була. Від селищного голови надійшла пропозиція до наступного засідання сесії розглянути питання фінансування Програми фінансової підтримки КНП «Великоберезнянська районна лікарня Великоберезнянської районної ради Закарпатської області» та заслухати його на наступній сесії, оскільки всі розуміють доцільність збереження Великоберезнянської районної лікарні, але це необхідно робити з дотриманням регламенту.
Підсумком стало те, що засідання бюджетної комісії було проведено паралельно засіданню сесії. З проекту рішення внесення змін до бюджету було виключено спрямування коштів на капітальний ремонт вул. Рибарська, реконструкцію велосипедної доріжки, а також проведення аудиту та включення в проект фінансування Програми фінансової підтримки КНП «Великоберезнянська районна лікарня Великоберезнянської районної ради Закарпатської області» в частині купівлі апарату УЗД. Апарат буде закуплено селищною радою через систему «Прозоро» і буде переданий у користування КНП «Великоберезнянська районна лікарня Великоберезнянської районної ради Закарпатської області» з умовою безкоштовного обстеження мешканців Великоберезнянської ОТГ.

Фото без опису