Вчора, 06 квітня 2021 року, відбулася нарада при селищному голові з питання ,,Про дотримання бюджетної дисципліни в освітніх закладах територіальної громади. В нараді взяли участь працівники відділів освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та соціального захисту та відділу фінансів селищної ради, а також директори всіх освітніх закладів територіальної громади.

   З питання порядку денного виступила Ромочуська-Караван І.І. – начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та соціального захисту селищної ради, яка наголосила на дотриманні директорами освітніх закладів територіальної громади ст.51 Бюджетного кодексу України. В статті йде мова, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії, та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу лише в межах фонду заробітної плати, що затверджена у кошторисах. Отже, наявність незабезпеченої потреби бюджетного закладу  в заробітній платі унеможливлює нарахування та виплату премій та інших видів заохочень чи винагород.

   Богдан Юрійович нагадав присутнім, що заборгованість по заробітній платі ліцею ,,Ерудит” становить близько 235 тис грн, а у Великоберезнянському ліцеї  взагалі близько 800 тис грн. і це лише станом на 01.04.2021. До кінця року стан справ буде взагалі катастрофічним і нам потрібно якнайшвидше вживати запобіжні заходи, щоб вирішити цю нагальну проблему.

   Підсумки наради були підведені головуючим і були прийняті відповідні рішення:

1. Привести у відповідність штатний розпис закладів освіти територіальної громади.

2. Проаналізувати питання оптимізації закладів освіти шляхом можливого пониження ступенів деяких шкіл.

3. Здійснювати виплату надбавки за престижність та преміювання в межах фонду заробітної плати.