Фото без опису

На початку лютого кожен споживач газу в Закарпатській області повинен передати показники лічильників оператору ГРМ — АТ «Закарпатгаз». Це — безпосередній обов’язок споживача, що зафіксовано у Кодексі газорозподільних систем (затверджено Постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 року). Закарпатгаз, зі свого боку, проводить контрольну звірку показників раз на 6 місяців.

Незалежно від того, хто є постачальником газу для споживача, питання обліку спожитого газу належить до компетенції виключно газорозподільного підприємства. Тому показники приладу обліку газу (лічильника) передаються АТ "Закарпатгаз" за особовим рахунком, що відображається у форматі "050ХХХХХХХ" і містить 10 цифр.

Аби процес передачі був максимально швидким та зручним, газовики радять користуватися «Особистим кабінетом». Цей сервіс дозволяє завантажити квитанцію, отримати інформацію, яка зафіксована у картці споживача, контролювати обсяги споживання та дистанційно передати показники лічильника газу, перевірити поточний баланс, бачити всю історію розрахунків в одному місці, звірити історію платежів та здійснити оплату за розподіл газу в режимі онлайн. До одного акаунту можна приєднати до 25 особових рахунків.

Сьогодні сервісу «Особистий кабінет», в якому можна зареєструватися через сайт 104.ua, надають перевагу понад 146 тисяч споживачів газу в Закарпатській області.

Інструкція, як зареєструватися в «Особистому кабінеті»:

-           Зайдіть на сайт 104.uа або ж встановіть додаток на смартфон;

-           Оберіть кнопку "Увійти" і далі — "Створити акаунт";

-           Вкажіть адресу електронної пошти — вам надійде код на неї, який потрібно буде використати для подальших дій;

-           Придумайте пароль;

-           Оберіть компанію (в нашому випадку це — АТ "Закарпатгаз");

-           Вкажіть номер особового рахунку;

-           Напишіть номер лічильника або суму останнього платежу за цим рахунком (на вибір).

 

Окрім Особистого кабінету передавати показники газу можна через інші дистанційні онлайн-сервіси:, Viber-бот 104.uaTelegram-месенджер 7104, СМС-повідомлення на номер 7104, контакт-центр за номерами 0312-48-83-04 або 067-01-03-104, адресу електронної пошти contact@zk.104.ua.